سبک های رزومه نویسی

این محتوا را به اشتراک بگذارید

رزومه نویسی یک مهارت ضروری در مسیر حرفه ای هر فرد است، اما در بسیاری از رزومه ها مشاهده می شود که اصول و قواعد اساسی به درستی رعایت نمی شوند. یکی از مهمترین نکات که باید در رزومه نویسی به آن توجه کرد، انتخاب سبک مناسب است. متاسفانه بسیاری از افراد به این نکته توجه نمی کنند و از یک قالب عمومی برای رزومه خود استفاده می کنند. در این مقاله سبک های رزومه نویسی را به شما معرفی می کنیم.

فهرست مطالب

سبک رزومه نویسی چیست؟

سبک رزومه نویسی چیست؟

سبک رزومه نویسی، همان نحوه سازماندهی و ارائه اطلاعات در رزومه است. به عبارت ساده تر هر سبک به شما می گوید چطور چیدمان اطلاعات رزومه خود را انجام دهید. نحوه نوشتن رزومه در هر کدام از این سبک ها با دیگری متفاوت است.

چه سبک های رزومه نویسی ای وجود دارد؟

به طور کلی شما می توانید در 6 سبک متفاوت رزومه خود را بنویسید. که انتخاب سبک وابسته به اهداف و مسیر شغلی مناسب شماست. قبل از اینکه تصمیم بگیرید به چه سبکی از رزومه نیاز دارید باید برای مسیر شغلی آینده خود برنامه ریزی کنید. ابتدا 6 سبک رزومه نویسی را به شما معرفی می کنیم.

1. رزومه سری زمانی(Chronological Resume)

سبک رزومه سری زمانی

همانطور که از اسم این سبک مشخص است، بر اساس زمان تجربیات کاری نوشته می شود. به این صورت که شما لیستی از تجربیات کاری مرتبط خود تهیه می کنید.سپس آنها را در قسمت سوابق شغلی که مهمترین بخش این سبک است با ترتیب زمانی می نویسید.  این ترتیب معمولا از آخرین شغل شروع می شود و به گذشته بر می گردد تا نشان دهد که چطور تجربیات شما  در طول زمان تکامل یافته است. رعایت این ترتیب زمانی به کارفرما کمک می کند تا به راحتی روند پیشرفت شغلی شما را دنبال کند.

نحوه نوشتن اطلاعات در این سبک به صورت زیر می باشد:
  1. اطلاعات فردی
  2. درباره من
  3. سوابق شغلی
  4. مهارت ها
  5. سوابق تحصیلی
  6. نمونه کارها، گواهینامه ها و افتخارات
  7. شبکه های اجتماعی
  8. علایق
ویژگی های این سبک:
  • این سبک رزومه مسیر شغلی و حرفه ای شما را به طور شفاف به کارفرما نشان می دهد.
  • این رزومه لیست کامل تجربیات شغلی شما را جمع آوری می کند.
  • می توانید تجربه کارآموزی و فریلنسری خودتان را نیز در این رزومه بنویسید.
  • با نوشتن مسیر شغلی که طی کردید آمادگی خود را برای گرفتن موقعیت شغلی نشان می دهید.
  • این رزومه برای افرادی مناسب است که تجربه شغلی یکسانی داشته اند و شغل مورد نظر آنها برای آینده نیز همین شغل است. به عبارت دیگر قصد تغییر شغل خود را ندارند. این افراد معمولا به دنبال کسب تخصص در کار خود و ترفیع در همان موقعیت شغلی هستند.
  • این سبک رزومه نویسی برای کارآموز ها، کسانی که تجربه کاری ندارند و همچنین کسانی که تجربه کاری منظم و مرتبط ندارند، توصیه نمی شود.

2. رزومه عملکردی(Functional Resume)

سبک رزومه عملکردی

رزومه عملکردی زمانی استفاده می شود که شما تجربه کاری ندارید یا سوابق شغلی تان با موقعیت شغلی جدیدی که می خواهید به دست آورید، مرتبط نیست. در این موارد، می توانید از رزومه عملکردی استفاده کنید. در این نوع رزومه، تمرکز اصلی روی مهارت ها و توانایی های شما است. این بخش بیشترین اهمیت را در رزومه عملکردی دارد و می تواند جایگزین تجربه کاری شما شود. داشتن مهارت های کاربردی و تخصص در آنها می تواند کارفرما را متقاعد کند که شما گزینه مناسبی برای شغل مورد نظر هستید.

نحوه نوشتن اطلاعات در این سبک به صورت زیر می باشد:
  1. اطلاعات فردی
  2. درباره من
  3. مهارت ها
  4. نمونه کارها، گواهینامه ها و افتخارات
  5. علایق
  6. شبکه های اجتماعی
  7. سوابق تحصیلی(در صورت تطبیق)
  8. سوابق شغلی
رزومه به سبک عملکردی برای چه افرادی مناسب است؟

این نوع رزومه به علت تمرکز بر روی مهارت ها برای افرادی که تجربه کاری ندارند یا سوابق شغلی آنها منظم نیست، مناسب می باشد. می توانید با استفاده از این سبک توانمندی های خود را نشان دهید و کارفرما را قانع کنید که گزینه مناسبی برای موقعیت شغلی مورد نظر هستید.

3. رزومه هدفمند(Targeted Resume)

رزومه هدفمند نوعی از رزومه است که به طور خاص برای یک موقعیت شغلی طراحی می شود. یعنی شما با توجه به توانایی هایی که مورد نظر کارفرما است، مهارت ها، توانایی ها و تجربیات کاری خود را می نویسید. شما در این سبک رزومه نویسی باید به کارفرما نشان دهید که توانایی های لازم برای آن کار را دارید. همچنین می دانید برای موفق شدن در موقعیت مورد نظر شغلی به چه قابلیت هایی نیاز دارید.

نحوه نوشتن اطلاعات در این سبک به صورت زیر می باشد:

1. اطلاعات فردی

2. درباره من

موارد دیگر را بر اساس میزان تطبیق با موقعیت شغلی و شرایط خود باید مرتب کنید. به طور مثال اگر تجربه کاری قابل توجهی ندارید به این ترتیب بخش های رزومه خود را پر کنید:

3. مهارت ها

4. سوابق شغلی

5.سوابق تحصیلی

6. نمونه کارها، گواهینامه ها و افتخارات

7. علایق 

8. شبکه های اجتماعی

چند نکته درباره رزومه هدفمند:
  • رزومه هدفمند برای یک موقعیت شغلی خاص نوشته می شود. پس در نظر داشته باشید که از رزومه هدفمند نمی توانید برای هر عنوان شغلی استفاده کنید.
  • قبل از نوشتن رزومه هدفمند باید آگهی استخدام را به خوبی مطالعه کنید. 
  • سوابق شغلی و مهارت های خود را کاملا طبق خواسته کارفرما بنویسید تا شانس قبول شدن رزومه تان بیشتر شود.

4. رزومه خلاقانه(Creative Resume)

این سبک رزومه نویسی در موارد خاص تری مورد استفاده قرار می گیرد. در این سبک روزمه، شما می توانید از قالب گرافیکی منحصر به فرد خود استفاده کنید. البته باید توجه داشت که اصول اولیه رزومه نویسی در آن رعایت شود. این نوع رزومه برای مشاغلی که به مهارت های گرافیکی نیاز دارند، مناسب تر است. زیرا کارجو می تواند بخشی از توانایی های خود را در طراحی رزومه به نمایش بگذارد و جلوه های بصری ویژه ای برای جلب توجه کارفرما ایجاد کنید.

سبک رزومه نویسی خلاقانه
رزومه خلاقانه برای چه مشاغلی مناسب است؟

این نوع رزومه برای مشاغلی که به مهارت های گرافیکی مثل کار با نرم افزار های فتوشاپ و ویرایش عکس سر و کار دارند مناسب است. مشاغلی مثل طراح گرافیک، طراح بازی های ویدئویی، طراح بسته بندی و مشاغلی از این نوع. به طور کلی کار هایی که رابطه تنگاتنگی با هنر های مختلف دارند.

5. رزومه آکادمیک (Academic Resume)

این سبک معمولا برای موقعیت های شغلی در محیط های آکادمیک استفاده می شود. عناوین شغلی که بیشتر در حوزه های آموزش، تحقیقات و پژوهش ها هستند. به طور مثال در رزومه یک پژوهشگر، تجربه های تحقیقاتی او اهمیت بالایی دارد. پس باید در بخش نمونه کار ها با جزئیات مناسبی ذکر شود. از این سبک رزومه نویسی برای عناوین کاری مثل معلم، استاد و پژوهشگر می توان استفاده کرد. به عنوان نمونه برای یک استاد پیانو که سابقه تدریس به صورت خصوصی و آکادمیک داشته، نوشتن رزومه آکادمیک گزینه مناسبی است.

6. رزومه آنلاین (Online Resume)

رزومه های آنلاین سبک جدیدی از رزومه ها هستند که امروزه بیشتر مورد استفاده و توجه کارفرما ها هستند. معمولا همه افراد حرفه ای رزومه آنلاین دارند. اصول پایه در این سبک رزومه ها نیز باید رعایت شود. برای آشنایی با اصول رزومه نویسی حرفه ای می توانید به مقاله “رزومه نویسی اصولی و هر چیزی که باید درباره آن بدانید” مراجعه کنید. 

چطور رزومه آنلاین خود را بسازیم؟

بسیاری از افراد به دنبال نوشتن یک رزومه آنلاین حرفه ای هستند. اما با سوالاتی مانند اینکه کدام سبک برای من مناسب است؟ ، چطور مهارت های خودم را به درستی در رزومه بنویسم؟ ، چطور می توانم یک رزومه آنلاین حرفه ای داشته باشم؟ مواجه می شوند. استفاده از یک ابزار رزومه ساز حرفه ای به شما کمک می کند تا بهتری ورژن از رزومه خود را داشته باشید. تیم هدایت شغلی بتاتیک ابزار رزومه ساز حرفه ای تهیه کرده است که با استفاده از آن می توانید رزومه ای اصولی و کارآمد بسازید. برای استفاده از ابزار رزومه ساز کلیک کنید.

بر چه اساسی باید سبک رزومه خود را انتخاب کنیم؟

چطور سبک مناسب خودمون رو انتخاب کنیم؟

سبک رزومه باید با نوع شغل مورد نظر، تجربه ها و توانمندی های شما همخوانی داشته باشد. به عنوان نمونه اگر می خواهید برای عنوان شغلی کارشناس سوشال مدیا درخواست دهید، اما با وجود داشتن مهارت و توانایی در این کار تجربه کاری ندارید، پیشنهاد میکنم از سبک عملکردی استفاده کنید. در رزومه ای که می نویسید، میزان تسلط خودتان را در هر مهارت نیز برای کارفرما شرح دهید. با این کار توجه کارفرما به مهارت های شما جلب می شود. در این صورت شانس بیشتری برای به دست آوردن آن موقعیت شغلی خواهید داشت.

رزومه کارآموزی را به چه سبکی باید بنویسیم؟

برای کارآموزی که تجربه کاری ندارد، تمرکز بر روی مهارت ها و توانایی ها در رزومه مهم است. برای همین سبک عملکردی بهترین انتخاب برای یک کارآموز محسوب می شود. همانطور که قبل تر هم گفتیم، این سبک رزومه نویسی بر مهارت ها و قابلیت های فرد تمرکز دارد. این رزومه به کارفرما نشان می دهد با اینکه فرد سابقه شغلی در زمینه مورد نظر را ندارد، باز هم می تواند به خوبی از پس مسئولیت های آن شغل بر بیاید.

سخن پایانی

در نهایت انتخاب سبک مناسب رزومه نویسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. آشنایی با سبک های رزومه نویسی و انتخاب هوشمندانه آن، می تواند تاثیر بسزایی درجلب توجه کارفرما و موفقیت شما داشته باشد. مهمتر از همه رزوه شما باید بازتابی از مهارت ها، توانایی ها و تجربیات شما باشد، پس سبک رزومه ای را انتخاب کنید که به طور کامل ویژگی های شما را نشان دهد.

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی

AI-Powered Career Coach Platform

هر آنچه که برای موفقیت در مسیر شغلی به آن نیاز دارید، در این پلتفرم برای شما فراهم شده! فرقی نداره اول راه هستید یا میانه آن، فقط کافیه آستین بالا بزنید و شروع کنید!

درباره بتاتیک

بتاتیک یک پلتفرم هوشمند مهارت سنجی است که به کاربران و کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به خوبی شناسایی کرده تا با کمترین زمان و بالاترین دقت، مسیر توسعه حرفه ای خود را در پیش بگیرند.

logo-samandehi