در این مقاله، به شما نحوه استفاده صحیح از یک رزومه ساز آنلاین را آموزش خواهیم داد. تا بتوانید یک رزومه حرفه ای برای خود ایجاد کنید. علاوه بر این، به بررسی نکات کلیدی و اشتباهات رایجی که باید در نگارش رزومه رعایت کنید، می پردازیم.
فهرست مطالب
چطور یک رزومه حرفه ای، شما را به شغل دلخواهتان می رساند؟
قبل از هر چیزی شما باید به اهمیت یک رزومه حرفه ای پی ببرید. رزومه اولین اطلاعاتی است که کارفرما از شما دریافت می کند. پس بخش اصلی توانایی های خود را در آن باید نشان دهید. هر چقدر رزومه ای که می نویسید، اصولی تر باشد احتمال دعوت شدنتان به مصاحبه حضوری بیشتر می شود.
رزومه ساز آنلاین چیست؟
رزومه ساز آنلاین یک ابزار مجازی است که به کاربر این امکان را می دهد تا به راحتی رزومه حرفه ای ایجاد کند. استفاده از رزومه ساز ها نیاز به دانش فنی خاصی ندارد. این ابزار ها معمولا شامل قالب های آماده و قابل ویرایش هستند که می توانند بر اساس نیازهای کاربر تنظیم شوند. با استفاده از رزومه ساز آنلاین، کاربران می توانند به آسانی اطلاعات خود را مثل: اطلاعات شخصی،سوابق تحصیلی، تجربیات کاری، مهارت ها و … خود را وارد کنند. سپس به طور خودکار رزومه آنها بر اساس استاندارد های یک رزومه حرفه ای ساخته می شود.
انواع رزومه ساز های آنلاین
آیا اصول رزومه نویسی در رزومه ساز ها رعایت می شود؟
در بعضی از رزومه ساز های رایگان، برخی نکات اصولی رعایت نمی شود. به عنوان مثال:
- در قسمت اطلاعات شخصی نوشتن سال تولد به تنهایی کافی است.
- برای نوشتن اطلاعات محل زندگی نوشتن شهر کافی می باشد.
- نوشتن سوابق تحصیلی و سوابق شغلی فقط در صورتی که با عنوان شغلی مورد نظر شما منطبق باشد، درست است. اما در صورتی که تحصیلات شما منطبق با شغل مورد نظرتان بود یا میزان تحصیلات برای کارفرما اهمیت داشت، می توانید اطلاعات لازم آن را بنویسید.
- مهارت های سخت و نرم باید در بخش های مجزایی قرار بگیرند. و بسته به تعداد مهارت های شما متفاوت نوشته شوند.
اما در خیلی از رزومه ساز های آنلاین شما باید این اطلاعات را به صورت کامل وارد کنید. در واقع بهتر است بگوییم خیلی از رزومه سازها، یک نسخه یکسان برای همه ی کاربران می پیچند!
تفاوت رزومه ساز بتاتیک با دیگر رزومه ساز ها
رزومه ساز آنلاین بتاتیک نسل جدیدی از ابزار های ساخت رزومه حرفه ای است. همانطور که در جدول بالا نیز مشاهده می کنید، در این ابزار حرفه ای، هیچ کدام از مشکلات رزومه ساز های دیگر وجود ندارد. در ادامه مزایای این رزومه ساز آنلاین را بررسی می کنیم.
مزایای رزومه ساز بتاتیک
اضافه شدن سبک رزومه به بخش های رزومه ساز
- در این رزومه ساز شما می توانید با سه سبک متفاوت رزومه خود را بنویسید. انتخاب سبک کاملا بستگی به جایگاه شما در مسیر شغلی و هدفی که دنبال می کنید دارد.
اصلاح شدن بخش تاریخ تولد
- بخش تاریخ تولد در این رزومه ساز اصلاح شده است. یعنی نیازی به نوشتن تاریخ تولد کامل ندارید.
اصلاح شدن بخش آدرس
- در یک رزومه حرفه ای، نیازی به ذکر آدرس کامل منزل نیست و نوشتن شهر محل سکونت کافی است.
بخش مجزا برای مهارت های سخت
- مهارت های سخت، همان مهارت هایی هستند که شما به صورت سطح بندی شده در رزومه خود می نویسید. در صورتی که مهارت های تخصصی شما کمتر از 6 مورد است، بهتر است مهارت های خود را به طور مختصر شرح دهید. چرا که کارفرما نیاز دارد ببیند چه مهارت هایی را چطور یاد گرفته اید و تا چه اندازه به آن ها مسلط هستید. برای همین، زمانی که تعداد مهارت های تخصصی شما کم است، پیشنهاد می شود حتما مفصل تر به آن ها بپردازید. در ابزار معرفی شده این امکان برای شما فراهم شده است.
اضافه شدن بخش مهارت های نرم
- مهارت های نرم از آن دسته مهارت هایی هستند که امروزه کارفرماها در غربالگری و انتخاب همکار به آن ها توجه خیلی زیادی می کنند. البته باید در نظر بگیرید که این دسته از مهارت ها قابل اندازه گیری نیستند و سطح بندی این مهارت ها کار اشتباهی است. این مشکل در ابزار حرفه ای بتاتیک وجود ندارد. شما می توانید در یک پاراگراف مهارت های نرم خود را توصیف کنید. خبر خوب اینکه، اگر برای تقویت مهارت های نرم خود، در دوره ای شرکت کرده باشید، یا به صورت تخصصی و حرفه ای جهت توسعه آن وقت گذاشتید، می توانید به تفکیک هر کدام از آن ها را معرفی کنید.
آیتم جدید بتاتیک که در هیچ رزومه ساز دیگری نمی بینید
علاوه بر اینکه ابزار رزومه ساز بتاتیک به صورت اصولی و حرفه ای طراحی شده است، سه سبک متفاوت نیز دارد. ممکن است در نگاه اول عبارت سبک رزومه را با قالب های آن اشتباه بگیرید. توجه کنید که قالب رزومه، همان ساختار گرافیکی و چینش بخش های مختلف رزومه به منظور زیبایی می باشد. اما منظور از سبک رزومه، نحوه نگارش آن است. برای نوشتن رزومه، 6 سبک وجود دارد. که شما با توجه به هدف خود از نوشتن رزومه حرفه ای، انتخاب می کنید کدام یک از آنها می تواند به بهترین شکل، شما را توصیف کند.
سبک های مختلف یک رزومه:
- سری زمان
- هدفمند
- عملکردی
- آنلاین
- آکادمیک
- خلاقانه
برای آشنایی بیشتر با هر کدام از این سبک ها می توانید به مقاله “رزومه نویسی اصولی و هر آنچه باید درباره آن بدانید “ مراجعه کنید.
در رزومه ساز بتاتیک کدام سبک ها وجود دارند؟
در رزومه ساز آنلاین بتاتیک شما می توانید در سه سبک سری زمانی، عملکردی و هدفمند رزومه بنویسید. سه سبکی که بیشترین استفاده را در بین سبک های رزومه نویسی دارند.سبک های دیگر رزومه نویسی در موارد محدود تری کاربرد دارند. به عنوان نمونه رزومه های خلاقانه برای یک سری مشاغل به خصوص کاربرد دارند که طراحی آن کاملا وابسته به سلیقه فرد، عنوان شغلی مورد نظر و مهارت های کارجو است. همچنین رزومه آکادمیک مناسب حوزه آموزش و تدریس می باشد. برای مثال اساتید دانشگاه از این سبک برای نشان دادن مقالات و پژوهش های علمی خود استفاده می کنند.
کدام سبک برای شما مناسب است؟
ابتدا باید هدف خود را از نوشتن رزومه مشخص کنید.
- اگر برای موقعیت کارآموزی رزومه می نویسید و سوابق شغلی ندارید، یا برای یک عنوان شغلی جدید درخواست می دهید که تاکنون در آن حوزه فعالیت نکرده اید، پیشنهاد می کنیم از رزومه عملکردی استفاده کنید. در این رزومه تمرکز شما باید روی مهارت ها و توانایی هایتان باشد.
- اگر تجربه کاری نسبتا منظم و مرتبط دارید یا در یک عنوان شغلی ترفیع گرفته اید، رزومه سری زمانی را برای شما پیشنهاد می کنیم.
چطور از رزومه ساز بتاتیک استفاده کنیم؟
- برای شروع، ابتدا وارد سایت بیتاتیک می شوید.
- گزینه رزومه ساز را انتخاب کنید.
- روی دکمه ساخت و ویرایش رزومه کلیک کنید.
- روی گزینه ساخت رزومه جدید بزنید.
- و حالا 11 مرحله ای که برای شما دسته بندی است را تکمیل کنید. در انتها می توانید رزومه اصولی خود را تحویل بگیرید.
نکات تکمیلی جهت انجام مراحل 11 گانه رزومه ساز بتاتیک
1. اطلاعات فردی
اطلاعات فردی را با توجه به نمونه ها تکمیل کنید. توجه کنید اگر وب سایت شخصی ندارید، نیازی نیست بخش وب سایت را پر کنید.
2. برای قرار دادن عکس حتما به این نکات توجه کنید:
- پس زمینه عکس ساده و بدون طرح باشد.
- لباس مناسب به تن داشته باشید.
- عکس قدی نباشد.
- نگاه شما حتما به دوربین باشد.
- به صورت تمام رخ روبروی دوربین بایستید. نیم رخ نباشید.
- حتما لبخند بزنید و چهره شادابی داشته باشید.
- عکس را با کیفیت خوب بگیرید.
3. بخش درباره من:
بخش درباره من را با دقت و حساسیت پر کنید. در پایین دو نمونه اشتباه و درست “درباره من” را مشاهده می کنید. که آنها را بررسی می کنیم.
نمونه اشتباه:
طراح و برنامه نویس Front end وبسایت با زبان های HTML5 CSS3, javascript, jquery, Bootstrap 4 دارای بیش از 2 سال سابقه ی کار و بیش از 5 نمونه کار داینامیک صفر تا صد کدنویسی با زبان بک اند ASP.Net در حوزه ی برنامه نویسی سایت در یکی از حرفه ای ترین مجموعه های طراحی سایت در ایران (شرکت ایران سایت) کارشناسی رشته علوم مهندسی گرایش فیزیک مهندسی خوشه مهندسی مکانیک از دانشگاه سراسری فنی و مهندسی بویین زهرا (زیر نظر دانشگاه سراسری بین الملل امام خمینی)
نکات آموزشی!
- بهتر است میزان سابقه کاری خود را دقیق تر بنویسید.
- نوشتن تحصیلات نامرتبط با موقعیت شغلی در این بخش اشتباه بزرگی است!
نمونه درست:
فردی توانمند با تسلط کامل بر پاورپوینت و اکسل با 4 سال سابقه فعالیت در این زمینه. توانایی در ساخت اسلاید های حرفه ای و جذاب، فرمول نویسی، فیلترینگ و مرتب سازی داده ها در اکسل. مسلط در استفاده از تکنولوژی، هوش مصنوعی و مهارت های استفاده از ابزار های دیجیتال و آشنا به سرویس های گوگل نظیر گوگل شیت و گوگل فرم. دارای مهارت برنامه ریزی حرفه ای به همراه مسئولیت پذیری و عملگرایی در وظایف محول شده. سابقه تدریس آفیس به صورت رسمی در دانشگاه مشهد و 4 دوره غیر رسمی به عنوان دانشجو در دو سال گذشته.
4. مهارت های تخصصی یا همان مهارت های سخت:
این قسمت را باید با در نظر گرفتن تعداد مهارت های خود پر کنید. در صورتی که نیاز به شرح مهارت خود داشتید حتما به صورت خلاصه آن را توضیح دهید. به طور مثال بخش هایی که در آن حرفه ای تر هستید را بنویسید.
5. مهارت های نرم:
از آنجایی که مهارت های نرم قابل اندازه گیری نیستند، می توانید به صورت یک پاراگراف درباره مهارت های نرم خود به طور مختصر توضیح دهید.
6. سوابق تحصیلی:
در صورتی که تحصیلات شما ارتباطی با عنوان شغلی مورد نظر ندارد نوشتن جزئیات تحصیل اشتباه است. اما در صورتی که تحصیلات شما ارتباط زیادی با آن شغل دارد جزئیات مهم را ذکر کنید.
7. سوابق شغلی:
در صورتی که تجربه کاری همسو داشته باشید، می توانید در این قسمت اطلاعات آن را وارد کنید. ابتدا اطلاعات شرکت، سپس مدت زمان تجربه کاری و در انتها وظایف و دستاورد های خود را باید ذکر کنید.
8. نمونه کار و گواهینامه ها:
در صورتی که قبلا در حوزه مورد نظر فعالیتی داشته اید، نمونه کار های خود را در این بخش میتوانید قرار دهید.
9. علایق:
در بخش علایق، چیزهایی که درباره عنوان شغلی برای شما جذاب است را بنویسید. می توانید با نوشتن علایق درست، اشتیاق خود برای بدست آوردن موقعیت شغلی مورد نظرتان را به کارفرما نشان دهید.
10. شبکه های اجتماعی:
در این بخش از رزومه ساز آنلاین بهتر است لینک های کاری خود را قرار دهید. به طور مثال قرار دادن پیج اینستاگرام شخصی که محتوای آن خانوادگی است برای گذاشتن در رزومه مناسب نیست. همچنین در این رزومه می توانید لینک پروفایل لینکدین خود را نیز قرار دهید. داشتن پروفایل کاری لینکدین دید مثبتی از شما برای کارفرما می سازد.
11. جانمایی:
در آخرین قسمت شما سبک رزومه مورد نظر خود را انتخاب میکنید تا چیدمان رزومه شما بر اساس سبک دلخواهتان انجام شود.
دریافت خروجی و گرفتن بازخورد از بخش پشتیبانی بتاتیک
در انتها که رزومه خود را فعال کردید، خروجی پی دی اف و آنلاین آن را دریافت می کنید. بعد از دریافت رزومه می توانید به پشتیبانی بتاتیک در تلگرام پیام دهید تا در اسرع وقت رزومه شما بررسی شود. همچنین در صورت وجود مشکل این مکان وجود دارد تا رزومه خود را ویرایش کنید.
تبریک میگم، حالا شما یک رزومه حرفه ای دارید!
معرفی به شرکت ها و کارفرماها در استخر استعداد بتاتیک
می توانید با ساختن رزومه خود در رزومه ساز بتاتیک برای ورود به استخر استعداد، درخواست بدهید تا شما را مستقیما به شرکت ها معرفی کنند.
سخن نهایی
استفاده از رزومه ساز آنلاین زمان کمتری از شما می گیرد. در نهایت شما می توانید یک رزومه حرفه ای برای خود بسازید. ساخت رزومه با رزومه ساز اشتباهات رایج را کاهش می دهد. با داشتن چنین رزومه ای احتمال استخدام شما افزایش می یابد. همچنین شانس بیشتری برای تجربه شغل مورد نظر خود خواهید داشت.