مهارت های اصلی شغلی

این محتوا را به اشتراک بگذارید

همان طور که همه ی شما می دانید، برای این که هر شخص بتواند در زندگی حیطه ی شغلی خود پیشرفت کند، باید بر مهارت‌ های اصلی مسیر شغلی تسلط یابد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، افزایش میزان تقاضا و نیاز افراد،نیاز است همواره اطلاعات خود را بروز کرده و بر تعداد مهارت های سازنده ی فردی و شغلی خود افزوده شود. ما در این مقاله، قصد داریم تا هر چه بیشتر در مورد5 مهارت اصلی مسیر شغلی آشنا شویم

فهرست مطالب

چه مهارت هایی یاد بگیرم؟

معرفی 5 نوع مهارت اصلی در مسیر شغلی

دسته بندی مهارت های اصلی در مسیر شغلی

مهارت های شغلی را می توان به طور کلی در 5 دسته قرار می گیرد. مهارت های پنج گانه در مسیر شغلی، جزو مهارت های نرم به شمار می روند که مهارت هایی غیر فنی به شمار می روند. این نوع مهارت ها بر نحوه ی تعامل شما با دیگران و همچنین نحوه ی کار کردن تاثیرات مستقیمی بر جای می گذارند. امروزه مؤسساتی هستند که در این زمینه فعالیت دارند و این 5 مهارت را تحت عنوان “مهارت های پنتاگون” بیان می کنند. این پنج دسته به شرح زیر می باشند:

  1. مهارت های شغلی (Career Skills)
  2. مهارت های فردی (Personal Skills)
  3. مهارت های بین فردی (Interpersonal Skills)
  4. مهارت های کسب و کار (Business Skills)
  5. مهارت های مدیریتی (Management Skills).

 هر یک از این مهارت ها در بخش های بعدی به صورت جداگانه، مورد بررسی قرار می دهیم و بیشتر آشنا خواهیم شد.

1. مهارت های شغلی (Career Skills)

مهارت های شغلی

برای این که بدانید در مسیر شغلی خودتان، چگونه می توانید پیشرفت کنید، ابتدا باید خودتان را کامل بشناسید.ابتدا چشم انداز شغلی خود را تعیین کنید و مسیر شغلی خود را طراحی کنید. سپس می توانید به توسعه مهارت های شغلی پرداخته و مهارت ها را مدیریت نمایید. یادگیری مهارت های شغلی از جهات بسیار زیادی، مفید و پراهمیت بوده و مزایای زیادی نیز دارد. برخی از این مهارت ها عبارتند از:

فراگیری مهارت های شغلی شامل طراحی مسیر شغلی، برند سازی، رزومه سازی، برنامه ریزی مهارتی و حتی استعدادیابی شغلی و خودشناسی در مسیر شغلی می تواند در این دسته بندی جای بگیرد. موضوعات مهمی هستند که باید بتوانید برای آن ها برنامه ریزی کنید. شما می توانید با اجایل لرنینگ به راحتی این موارد را کسب کنید. در کنار آموزش، شرکت در تمرین ها و ماموریت های مختلف، در جلسات کوچینگ اختصاصی متناسب با نیاز خود و به صورت شخصی سازی شده، یادگیری خود را هدفمندتر کرده تا بتوانید به درستی فرایند را طی کنید. 

2. مهارت های فردی (Personal Skills)

یادگیری مهارت های فردی در زندگی، امری ضروری به شمار می‎رود. مهارت هایی مانند مدیریت زمان، خلاقیت، حل مسئله، رهبری و همکاری برخی از مهارت های فردی هستند. یکی از ویژگی های مثبت مهارت های فردی، قابلیت انتقال است و این نکته به این معنی است که شما می توانید این گونه مهارت ها را در حیطه های مختلف زندگی تان، به کار گیرید. در ادامه با برخی از موارد آشنا خواهیم شد.

  • خوداگاهی
  • مدیریت زمان 
  • یادگیری چابک
  • خلاقیت 
  • حل مساله

اهمیت یادگیری مهارت های فردی خصوصا در مقایسه با مهارت های سخت، مشخص می شود. مهارت های فردی در مقایسه با مهارت های سخت، اهمیت بیشتری در حوزه هایی مانند: فروش، بازاریابی، کار تیمی و توسعه ی یک سازمان دارند. شما با تسلط یافتن بر مهارت های فردی، می توانید ضمانت داشتن یک شغل خوب را به دست آورید. به این نکته توجه داشته باشید امروزه اغلب کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که دارای مهارت های نرم قابل قبولی هستند و این جنبه مزیت رقابتی خوبی محسوب می‎شود.

3. مهارت های بین فردی (Interpersonal Skills)

همه ی ما می دانیم که برقراری ارتباطات مثبت و سازنده با دیگران در زندگی بسیار مهم دارد. اهمیت ارتباطات مثبت با دیگران را نمی توان در هیچ زمینه و حیطه‎ای در زندگی، نادیده گرفت. نحوه ی برقراری ارتباط با دیگران به میزان تسلط هر فرد بر یک سری مهارت ها، تحت عنوان مهارت های بین فردی بستگی دارد. 

این بدین معناست که هر چقدر یک شخص بتواند مهارت های بین فردی خود را تقویت کند، راحت تر و موثرتر می تواند با دیگران به تعامل بپردازد و با آن ها، ارتباطات سازنده ای را شکل دهد. شما می توانید از مجموعه هایی مانند پلتفرم بتاتیک کمک گرفته و مهارت های بین فردی خود را تقویت کنید. در ادامه چند نمونه از مهم ترین و برترین مهارت های بین فردی را ذکر کرده ایم:

  • مهارت های ارتباطی
  • رهبری
  • هوش هیجانی
  • مهارت حل تعارض
  • شبکه سازی
  • مذاکره
  • کار تیمی

4. مهارت های کسب و کار (Business Skills)

مهارت کسب و کار

مهارت های کسب و کار از جمله مهارت هایی هستند که برای بهبود وضعیت شغلی، باید آگاهی داشته باشیم. این گونه مهارت ها، میزان توانایی شما را در انجام دادن وظایفتان در حیطه ی شغلی، مشخص می کند. برای یادگیری مهارت های کسب و کار می توان به مهارت های زیر اشاره داشت:

  • مدیریت پروژه 
  • هوش تجاری
  • تحلیل داده
  • آنالیز بازار

مدیریت پروژه، هوش تجاری، تحلیل بازار، تحلیل و آنالیز داده ها و… از جمله مهارت های مهم کسب و کار به شمار می آیند. ما در زیر به شرح برخی از این مهارت ها می پردازیم:

  • مهارت مدیریت پروژه: مدیریت پروژه، خط مشی ای برای برنامه ریزی و اجرای یک پروژه می باشد. مدیر پروژه با داشتن مهارت مدیریت پروژه، همواره تلاش می کند تا به کمک برنامه ریزی و منابع موجود به اهداف مشخصی دست یابد و پروژه ی خاصی را اجرایی نماید.
  • مهارت هوش تجاری: داشتن هوش تجاری به معنای توانایی اجرا کردن فرایندی مشخص، جهت تحلیل داده ها است. ابزارهای هوش تجاری برای تحلیل داده ها به صورت هایی مانند: گزارش، چارت، داشبورد، نقشه، گراف و… ارائه می شوند.
  • مهارت تحلیل داده ها: این نوع مهارت ها، سخت هستند؛ مهارت های سخت نیز، مهارت هایی هستند که شما برای موفق شدن در کسب و کارتان به آنها نیاز دارید. تحلیل داده ها به کمک ابزارهای آماری یا تحلیلی انجام می شود و در تصمیم گیری های مختلف در یک حیطه ی شغلی به شما کمک می کند. 

5. مهارت های مدیریتی (Management Skills)

مهارت مدیریتی

یادگیری مهارت های مدیریتی برای مدیران در سطوح مدیریتی مختلف از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است. دلیل این امر این است که مدیر یک کسب و کار، باید بتواند کارمندان خود را به بهترین شکل راهنمایی کند و به آن ها آموزش های لازم را بدهد. همچنین باید این توانایی را داشته باشد که همواره مهارت های مدیریتی خود را ارتقا دهد تا برای تصمیم گیری، سازماندهی و برنامه ریزی امور مختلف در حیطه ی کاری خود به مشکل بر نخورد. 

اگر شما در نقشه شغلی مرحله مدلول (midlevel) باشید، توسعه و بهبود این مهارت ها برایتان بسیار مفید می باشد. خصوصا اگر از این به بعد یک تیم و تعدادی از افراد را مدیریت می کنید. موارد زیر تعدادی از مهارت های این دسته به شمار می رود.

  • مدیریت تغییر 
  • کوچینگ
  • توسعه تیم
  • مدیریت عملکرد
  • مدیریت تیم

کلام پایانی

در این مقاله، مطالب و نکاتی را در مورد مهارت های پنج گانه در مسیر شغلی یا مهارت های پنتاگون، مورد بررسی قرار دادیم. یادگیری این مهارت ها، تقریبا برای همه ی افراد و کسب و کارها، امری ضروری محسوب می شود. امیدواریم بتوانید به کمک نکات و مطالب گفته شده در این مقاله، مهارت های مختلف خود را گسترش داده و به فرد موفق تبدیل شوید و همچنین کسب و کارتان را نیز توسعه دهید.

  • بتاتیک یک پلتفرم هوشمند هدایت شغلی است که نه تنها در استعدادیابی و طراحی مسیر شغلی همراهیت میکنه بلکه در برنامه ریزی مهارتی و توسعه مهارت های نرم و مهارت های شغلی همراهته… کافیه رایگان ثبت نام کنی

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی

AI-Powered Career Coach Platform

هر آنچه که برای موفقیت در مسیر شغلی به آن نیاز دارید، در این پلتفرم برای شما فراهم شده! فرقی نداره اول راه هستید یا میانه آن، فقط کافیه آستین بالا بزنید و شروع کنید!

درباره بتاتیک

بتاتیک یک پلتفرم هوشمند مهارت سنجی است که به کاربران و کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به خوبی شناسایی کرده تا با کمترین زمان و بالاترین دقت، مسیر توسعه حرفه ای خود را در پیش بگیرند.

logo-samandehi