به نظر شما آیا زمان آن نرسیده است که فرایند های استخدامی را بدون درنظر گرفتن رزومه ها پیش ببریم؟
ما به شکل حاد با کمبود نیروی انسانی متخصص که تمایل به کار تمام وقت و همکاری طولانی مدت داشته باشد روبه رو هستیم از طرف دیگر با گسترش کسب و کارها، پدیدآمدن نیازهای جدید کارفرماها به نیروی جدید، هرروزه در حال افزایش است. با تمام این تفاسیر آیا میتوان گفت که ناقوس مرگ جذب و استخدام با استفاده از رزومه سنتی به صدا در آمده است؟!
کارفرماها برای جذب و استخدام سریع تر و البته بهتر، از روش های مختلفی برای ارزیابی کارجوها استفاده می کنند! سوال اینجا است که استخدام بدون رزومه، ایده ی خوبی است یا بد؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
استخدام بدون رزومه ایده ی خوبی است یا نه؟
5 حقیقت در مورد رزومه
1. خواندن رزومه وقت گیر و زمان بر است!
رزومه کاری هم برای کارفرماها و هم برای کارجوها موضوع زمان بری است. کاندیدهای تیزهوش قبل از ارسال رزومه چه به صورت حضوری و ارسال آن از طریق سایت های کاریابی و یا ایمیل نیاز است که آن را با شرح شغل موردنظر تطبیق دهند و همین تدوین و بازنویسی رزومه متناسب با موقعیتهای شغلی متفاوت، خود مسالهای به شدت زمانبر است! از طرف دیگر کارفرماها و مدیران فرایند استخدام هم باید زمان زیادی برای بررسی و ارزیابی رزومه ها صرف کنند!
2. رزومه ها همه چیز را به ما نمی گویند!
کاندیداهای شغلی هر اطلاعاتی که بنظرشان میتواند شانس کسب یک موقعیت شغلی را برایشان محتملتر کند، در فایل رزومه ی خودشان قرار می دهند و بررسی و تایید صحت این اطلاعات ممکن است برای کارفرما زمان بر و گاهی ناممکن باشد. همچنین به سختی میتوان سطح توانمندی آنها در مهارتهای نرم را مشخص نمود. علاوه بر این ها، طبق آمار منتشر شده، رزومه ها تنها 3 درصد از پیش بینی بالقوه موفقیت نامزد را ارائه می دهند.
رزومه ها تنها 3 درصد از پیش بینی بالقوه موفقیت نامزد را ارائه می دهند!
3. باعث سردرگمی می شوند!
کارجوها به ندرت تجربیاتی کاملا همسو با موقعیت شغلی مورد نظر را دارند و یا در زمان ارسال رزومه، رزومه های خودشان را به صورت شخصی سازی شده ارسال نمی کنند و معمولا ارسال رزومه به صورت گروهی دارند. (ارسال یک رزومه مشخص برای تعداد زیادی از عناوین شغلی که بنظرشان جذاب و با توانمندیهایشان سازگار است.) در نتیجه استخدام کننده چاره ای جز استفاده از معیارهای استاندارد نظیر فیلتر های سطح تحصیلات، سن، جنسیت و غیره برای انتخاب رزومه ها ندارد.
4. هیچ چیز خارق العاده ای در مورد آن ها وجود ندارد!
رزومهها به ندرت میتوانند ما را به سمت فردی که به شکلی باورنکردنی تمام ویژگیهای مورد نیاز برای موقعیت شغلی مدنظر را داراست، راهنمایی کنند. علاوه بر این، رزومه های کوتاه، یک یا دو صفحه ای، جایی برای تایید کارفرمایان قبلی که نشان دهنده پتانسیل نامزد است، باقی نمی گذارد.
5. اطلاعاتی که در رزومه ها مشاهده می کنید، کامل نیست!
رزومهها اطلاعاتی از قبیل جنسیت، وضعیت تاهل، ظاهر، دوره تحصیلی، آدرس و غیره را گرد هم میآورند. کاندیدایی بدون تجربه قبلی در یک حرفه لزوماً نامناسب نیست، اما معمولا مهارتهای نرم، مهارتهای نرمافزاری خاص یا پتانسیلهای فردی او را در رزومهها پیدا نخواهید کرد.
تشخیص پتانسیل بدون رزومه!
با توجه به اینکه رزومه ها به خوبی از عهده ارزیابی پتانسیلهای فردی برنمیآیند مزایا و سود کمتری در ارزیابی پتانسیل انسانی ارائه می دهند، سایر روش های ارزیابی به شدت مرسوم شده و مورد توجه قرار گرفته اند. برای مثال در بخش هایی که تحت تاثیر کمبود نیروی کار قرار دارد و معمولا به صورتی است که افراد حین کار یاد می گیرند، کاندیدای ایده آل کسی خواهد بود که که به راحتی با روش ها و فرایندهای جدید همراه می شود و دارای روحیه منعطف و یادگیری چابک است.
مهارت سنجی هوشمند!
یکی از بهترین روش ها، طراحی پرسشنامه ها و یا آزمون هایی است که کارفرما بتواند در انتهای آن، مهارت های نرم و بخشی از مهارت های سخت کارجو را ارزیابی و تحلیل کند.
درخواست ویدیو!
این فرمت باعث صرفه جویی در زمان می شود و کارجویان را در موقعیت راحت تری قرار می دهد، آنها می توانند خود را از قبل برای سوالات آماده کرده و پاسخ خود به هر سوال احتمالی را تمرین کنند و سپس با شروع زمان مصاحبه ویدیویی بدون استرس و با آمادگی قبلی پاسخ خود را ضبط، مرور و برای کارفرما ارسال کنند.
ارزیابی هوشمند مهارت های نرم!
این نوع آزمون ها که به کمک هوش مصنوعی شخصی سازی شده است می تواند درک بسیار عمیق تری نسبت به رزومه ها به کارفرما بدهد. این آزمونها در کنار فواید بسیار زیادی که برای کارفرما دارند به کارجو نیز فرصت ارزیابی خود به شکلی دقیق و مستند و همچنین اثبات ویژگیهای ذکر شده در رزومه را میدهد.
و اما پاسخ سوال!
با موفقیت های بسیار زیادی که با استفاده از روش های استخدام مبتنی بر مهارت های نرم، مهارت های سخت، شخصیت، مهارت های بین فردی و انگیزه افراد پدید آمدند ، جذب و استخدام تنها با استفاده از رزومه های سنتی به زودی منسوخ خواهد شد.
اپیکتت(اپیکتتوس) فیلسوف رواقی یونان گفت: “همه چیز تغییر می کند، نه برای اینکه از وجود خود باز بماند، بلکه تبدیل به چیزی می شود که هنوز باید باشد.” بدون شک امروزه استخدام بدون رزومه کارآمدتر است، پس بهتر است جهت افزایش بهره وری و ساختن تیم هایی که به پیشبرد اهداف سازمانی کمک کند، از روش های نوین غافل نمونیم و نه تنها کارجوهایی که به دنبال موقعیت شغلی سازمان ما هستند بلکه کارمندان خودمان را با شیوه های جدید و هوشمند ارزیابی کنیم تا با شناخت نقاط قوت و ضعفشان، برنامه های آموزشی و توسعه مهارتی آن هارا برنامه ریزی کنیم. بی شک انجام این موارد به برند کارفرمایی و همچنین نگهداشت نیرو کمک شایانی می کند.