هوشمندانه کارآموز ها را جذب سازمان خود کنیم!

جذب کارآموز

این محتوا را به اشتراک بگذارید

در مقاله “مزایا و معایب جذب کارآموز در یک سازمان”  به بررسی نکات مثبت و منفی داشتن دوره کارآموزی و جذب کارآموز پرداختیم. جذب کارآموز همانند جذب یک نیروی باتجربه و تمام‌وقت پروسه‌ای سخت و نیازمند تفکر و بررسی است. در ادامه نکاتی در مورد چگونگی این کار با شما در میان خواهیم گذاشت تا بتوانید استعدادهای برتر را به‌سادگی جذب تیم خود کنید. در این مقاله به صورت کلی به چگونگی تدوین یک دوره کارآموزی مفید و نحوه جذب کارآموز و بایدها و نبایدهای این موضوع خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب

6 نکته جهت جذب کارآموز را یاد بگیرید!

1. در جذب کارآموز استراتژی داشته باشید!

برای اینکه برنامه و دوره کارآموزی شما برای هردوطرف (کارآموز و شما) بیشترین منفعت را داشته باشد باید طبق استراتژی مشخص و برنامه‌ای مشخص و منطبق با ارزش‌های سازمان شما پیاده‌سازی شود و یکی از مهم‌ترین فواید داشتن چنین استراتژی، جذب مستمر کارآموزان به سازمان شما به‌گونه‌ای است که در آینده دغدغه‌ای از بابت تأمین سرمایه انسانی نداشته باشید و استعدادهای جدید به‌صورت مستمر در سازمان شما تربیت و سپس به‌صورت دائم به تیم شما ملحق شوند.

2. پروسه جذب دقیق!

اگرچه جذب کارآموز نیازمند فیلترهای متفاوتی نسبت به جذب یک نیروی باتجربه و تمام‌وقت است اما بازهم نباید آن را پشت‌گوش انداخت و باید پروسه جذب از نحوه پرزنت خود به کارآموزان تا مصاحبه و جذب، به‌صورت دقیق طراحی و اجرا شود.

3. استفاده از شبکه های اجتماعی!

شبکه‌های مجازی راهی بسیار تأثیرگذار برای جذب نیرو و کارآموز است اما ابتدا باید به شکلی درست تصویری از سازمان خود و ویژگی‌ها و هدف آن به مخاطب خود ارائه کرده و او را به طور ناخودآگاه برای کار در محیط و تیم خودتان برانگیزید.

افراد قطعاً از خود سؤالاتی را خواهند پرسید که شما باید برای هرکدام از آنها جوابی قطعی و واضح داشته باشید.

سؤالاتی که افراد در مواجه با اعلان شما در مورد جذب کارآموز خواهند پرسید:

  • چرا باید دوره کارآموزی خود را در این سازمان بگذرانم؟
  • این کار چگونه به آینده شغلی من کمک می‌کند و چه چیزهای جدیدی به من می‌افزاید؟
  • مزایای پیشنهادی این سازمان چیست؟
  • حقوق؟ آیا حقوقی در کار است؟
  • چه تجربه مفیدی از این کارآموزی نصیب من خواهد شد؟

توصیه می‌شود برای جذب مخاطب، ویدئوهایی جذاب، پویا و انگیزشی با استفاده از تیم و محیط کار خودساخته تا بتوانید بهترین‌ها را به سازمان خود جذب کنید.

4. همکاری با دانشگاه های معتبر!

همکاری و ارتباط با دانشگاه‌های معتبر و به‌خصوص دانشکده‌های مشخص یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و ساده‌ترین راه‌های جذب استعدادهای جدید است و تصویر معتبری از شما و سازمانتان در ذهن تمامی مخاطبان نقش خواهد بست.

5. تبلیغات آنلاین و استفاده از داده ها!

با استفاده از پلتفرم‌هایی که افراد در جست‌وجوی کار و یا دانشجوها بیشتر از آنها استفاده می‌کنند می‌توانید کمک شایانی به دیده‌شدن آگهی جذب خود کنید. فراموش نکنید ارائه داده‌ها و آمارهای عددی تأثیر شگرفی در ثبت‌کردن نگرش افراد نسبت به سازمان شما خواهد داشت.

در آگهی‌های خود می‌توانید آماری نظیر آمارهای زیر منتشر کنید:

  • X% از کارآموزان ما پس از اتمام دوره کارآموزی به‌صورت تمام‌وقت در سازمان ما مشغول کار شده اند!
  • X% از کارآموزان ما پس از اتمام دوره کارآموزی در شرکت‌هایی معتبر نظیر دیجی‌کالا، اسنپ و… مشغول به کار شدند.
  • کسب نمره کامل 10/10 – X% از کارآموزان دوره

6. معرفی توسط سایرین!

از کارمندان و کارآموزان فعلی خود بخواهید تا افراد اطراف خود که علاقه و شرایط دوره کارآموزی شما را دارند به سازمان معرفی کنند. این کار علاوه بر تضمین نسبی کیفیت کارآموزان و علاقه قطعی آنها، هزینه‌های جذب و تبلیغات شما را به‌شدت کاهش خواهد داد.

*طبق آمار منتشر شده توسط لینکدین، افرادی که توسط سایرین معرفی می‌شوند تا 4 برابر احتمال استخدام شدن خواهند داشت و باعث کاهش مبلغی بالغ بر 7500 دلار (در هر استخدام) از هزینه‌های شما می‌شود.

بایدها و نبایدها!

در ادامه به بررسی برخی از اقدامات ضروری و برخی از خط‌قرمزها در پروسه جذب و به‌کارگیری کارآموزان خواهیم پرداخت.

- برنامه زمانی

برای یک پروسه کارآموزی به شکل کامل برنامه‌ریزی زمانی داشته باشید. تمامی مراحل از ابتدا (جذب و آموزش و شروع به کار) تا انتها (یادگیری و به‌کارگیری به طور تمام‌وقت و رسمی) را به طور کامل برنامه‌ریزی کنید.

- درمورد خواسته ها و مزایا شفاف باشید!

بدترین کارفرما برای کارآموزان کسی است که خودش هم نمی‌داند که چرا کارآموز جذب کرده است. نگذارید کارهای کارآموز به مواردی همچون ریختن چای، گرفتن کپی، پاسخ به تلفن و… خلاصه شود.

وظایف وی را به طور دقیق تعریف و مشخص کنید که چه آموزش‌های موردنیاز است تا کارآموز برنامه دقیق روزانه خود را بداند و پیشرفت پله‌پله را طی دوره کارآموزی حس کند.

- ساختن مدیران آینده خود!

قطعاً در تیم و سازمان خود فردی را دارید که تخصص بالایی داشته اما هنوز به سطح بالایی از توانایی‌های مدیریتی نرسیده است. آموزش استعدادهای جوان و جدید می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش قدرت مدیریت وی باشد. همین حالا مدیریت و آموزش گروه کوچکی از کارآموزان را به وی بسپارید تا در آینده بتوانید مدیریت یک بخش از سازمان را به او واگذار کنید.

- به کارآموز های خود حقوق پرداخت کنید!

شاید پرداخت حقوق و دستمزد به کارآموزان روی کاغذ اقدامی منطقی تلقی نشود زیرا کارآموز در عوض زمان و انرژی گذاشته شده آموزش‌های بسیاری را فرامی‌گیرد که شاید در حالت عادی به‌هیچ‌وجه نتواند هزینه آن‌ها را پرداخت نماید اما تجربیات و تحقیقات نشان می‌دهد که پرداخت حقوق و دستمزد هرچقدر اندک هم که باشد تأثیر به سزایی در انگیزه کارآموز و جدی گرفتن کار و تلاش برای نمایش بهترین ورژن از خود خواهد گذاشت.

از طرف دیگر گذراندن کارآموزی با حقوق، نکته‌ای بسیار مثبت در رزومه وی تلقی می‌شود.

- به کارآموزان خود بازخورد دهید!

کارآموزان بسیار بیشتر از کارمندان نیازمند گرفتن بازخورد درمورد نحوه کار و فرایند پیشرفت خود دارند.

سعی کنید با رویکردی مثبت و سازنده آنها را راهنمایی کنید و درمورد نقاط ضعف و قوتشان و چگونگی پیشرفت در مسیر پیش رویشان به آنها پیشنهاداتی را ارائه کنید.

- در مورد امکان استخدام رسمی پس از کارآموزی شفاف باشید!

پنهان کردن اینکه یک کارآموز نمی‌تواند پس از اتمام دوره در سازمان شما استخدام شود برای جلوگیری از افت انگیزه و کم‌شدن تلاش وی کار بسیار غلطی است. چه‌بسا با دانستن به‌صورت واضح در مورد اینکه استخدام پس از اتمام دوره کارآموزی به چه مواردی بستگی داشته و یا اصلاً امکان‌پذیر نیست ممکن است انگیزه وی را چندبرابر کند تا بتواند خواسته‌های ذهنی شما را اغنا کرده تا شانس بهتری برای استخدام داشته باشد و یا در پایان دوره بتواند معرفی‌نامه (recommendation) بسیار بهتری نسبت به حالت عادی از شما دریافت کند.

به‌طورکلی جذب و استخدام کارآموزان مستعد و باانگیزه از مطمئن‌ترین راه‌ها برای تضمین آینده تیم و سازمان شما است. و چه بهتر است که پیش از جذب کارآموزان، آن ها را ارزیابی کنید تا بتوانید در زمان استخدام، آن ها را مجدد مهارت سنجی کنید و متوجه میزان پیشرفت آنها در مهارت های نرم و همچنین مهارت های تخصصی و سخت آنها شوید.

فراموش نکنید! هرچه بیشتر کارآموزان و کارمندان خود را بشناسید، بهتر می توانید به توسعه مهارتی آن ها و پیشبرد اهداف سازمانی خود کمک کنید!

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی

AI-Powered Career Coach Platform

هر آنچه که برای موفقیت در مسیر شغلی به آن نیاز دارید، در این پلتفرم برای شما فراهم شده! فرقی نداره اول راه هستید یا میانه آن، فقط کافیه آستین بالا بزنید و شروع کنید!

درباره بتاتیک

بتاتیک یک پلتفرم هوشمند مهارت سنجی است که به کاربران و کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به خوبی شناسایی کرده تا با کمترین زمان و بالاترین دقت، مسیر توسعه حرفه ای خود را در پیش بگیرند.

logo-samandehi