معجزه اعتماد به نفس در انتخاب شغل

اعتماد به نفس بالا

این محتوا را به اشتراک بگذارید

آیا می‌دانستید که هر آدم ۸۱ هزار ساعت از عمر خودش را در حال کار کردن میگذراند؟ انتخاب شغل یکی از مهمترین تصمیمات زندگی ماست و داشتن اعتماد به نفس، کمک بزرگی در راستای موفقیت ما در این مسیر می‌کند. فردی که به خودش اعتماد دارد و از توانایی‌های خود آگاه است معمولا در این تصمیم‌گیری موفق‌تر است. نکته‌ی مهمی که اکثر افراد در انتخاب شغل نادیده می‌گیرند این است که عدم آگاهی نسبت به توانایی‌ها و مسیر باعث کم شدن اعتماد به نفس و در نهایت نارضایتی شغلی می‌شود. 

فهرست مطالب

بی توجهی به انتخاب شغل و نداشتن رضایت شغلی

۷۸ درصد افراد شاغل در سطح جهان از شغل خود ناراضی هستند؛ که متاسفانه این آمار در ایران ۹۱ درصد می‌باشد. اولین و بزرگترین اشتباه این افراد در انتخاب شغل بوده است؛ یا نتوانسته‌اند شغل مورد نظر خود را پیدا کنند یا حتی در بعضی موارد عدم اعتماد به نفس و ترس از شکست باعث شده که از هدف خود صرف نظر کنند. اما چرا؟
یکی از اصلی‌ترین دلایل اینکه افراد نمی‌توانند به درستی شغل مناسب خود را پیدا کنند، عدم آگاهی است که باعث از بین رفتن اعتمادبه‌نفس می‌شود؛ اینکه چه شغلی را دوست دارند؟ چه شغلی برایشان مناسب است؟ در چه کاری استعداد دارند؟ چطور علایق خود را شناسایی کنند و از این قبیل سوال‌ها که همه حداقل یکبار در مسیر انتخاب شغل به آن برخورده‌ایم.

یکی از اصلی‌ترین دلایل اینکه افراد نمی‌توانند به درستی شغل مناسب خود را پیدا کنند ، عدم آگاهی است که باعث از بین رفتن اعتمادبه‌نفس میشود ؛ اینکه چه شغلی را دوست دارند ؟ چه شغلی برایشان مناسب است؟ در چه کاری استعداد دارند ؟ چطور علایق خود را شناسایی کنند و از این قبیل سوال ها که همه حداقل یکبار در مسیر انتخاب شغل به آن برخورده‌ایم.

اولین قدم در انتخاب شغل، شناخت و توسعه

1- خودشناسی:

اولین قدم در انتخاب شغل، شناخت خود می‌باشد؛ اینکه من چه علایقی دارم، چه مهارت‌هایی دارم، از چه کاری لذت می‌برم و … هرچه بیشتر نسبت به خودمان به آگاهی برسیم و خودمان را بیشتر بشناسیم، به همان میزان با اعتماد به نفس بیشتری حرکت می‌کنیم و در مسیر انتخاب شغل محکم‌تر قدم برمی‌داریم؛ اعتماد به نفس در واقع باوریست که ما با توجه به تجربه‌های قبلی، به توانایی موفقیت در انجام کارها داریم؛ پس طبیعی است که هرچه بیشتر خودمون رو بشناسیم و از توانایی هامون آگاه باشیم، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم و با انگیزه بیشتری به سمت هدف حرکت کنیم. 

برای خودشناسی، روش‌های مختلفی وجود دارد؛ نوشتن لیست توانایی‌ها، پرسیدن از افراد نزدیکی که شناخت خوبی از ما دارند و یا شرکت در آزمون‌های مختلف مثل آزمون ارزشهای کاری، آزمون هالند (علایق کاری ) و … از جمله این روش‌ها هستند که در مسیر انتخاب شغل می‌توانید از آنها بهره ببرید.  

2- توسعه مهارتی :

یکی از اصلی‌ترین مراحل خودشناسی و یکی از مهمترین روش‌های افزایش اعتماد به نفس، شناسایی مهارت هاست. اعتماد به نفس در واقع به معنای مهارت داشتن در انجام کاری است. ما با شناخت خودمون و دونستن اینکه چه مهارت‌هایی را داریم و به چه مهارت‌هایی نیاز داریم، می‌توانیم با اعتماد به نفس قدم برداریم و در انتخاب شغل و همچنین مسیر رسیدن به آن، موفق‌تر عمل کنیم. هر فرد برای انجام هر کاری، به یک سری مهارت‌های خاص احتیاج دارد. مهارت‌ها به صورت کلی به دو دسته ی‌مهارت‌های نرم و مهارت‌های سخت تقسیم می‌شوند. 

3- مهارت های نرم و سخت :

مهارت‌های نرم به مهارت‌های غیر فنی و درواقع همان مهارت‌های ارتباطی گفته می‌شود که شامل نحوه ارتباط، حل مسأله، مدیریت زمان، تفکر انتقادی و … می‌شود. از سمت دیگر مهارت‌های سخت، دانش و توانایی خاص در یک کار است که از برنامه‌های آموزشی مثل دانشگاه و دوره‌های آنلاین بدست می‌آیند مثل برنامه نویسی، طراحی گرافیکی و …. 

 در گذشته داشتن مهارت‌های نرم اهمیت چندانی در استخدام افراد نداشت؛ اما اخیراً اکثر مدیران استخدامی، بیشتر از آنکه مهارت‌های سخت برایشان اهمیت داشته باشد، به دنبال افرادی هستند که دارای مهارت‌های نرم هستند، چرا که این افراد معمولا در محیط کار موفق‌تر هستند و ارتباط بهتری دارند. 

اما چطور شغل رویایی خودمون رو پیدا کنیم؟

چشم‌انداز و برنامه‌ی شغلی 

اولین قدم در انجام هر کاری داشتن برنامه‌ی مشخص است. 

اینکه بدانیم هدف نهایی‌مان چیست؟ از کجا شروع کنیم، چه مسیری را طی کنیم. برای انتخاب شغل نیز به چشم‌انداز و برنامهی دقیقی نیاز داریم، تا بتوانیم به هدف نهایی دست پیدا کنیم. 

طراحی مسیر شغلی، اصلی ترین و مهم ترین قدم در انتخاب شغل می‌باشد؛ متاسفانه افراد زیادی به دلایل مختلف مثل زمان بر بودن و یا حتی ندانستن، آن را نادیده گرفته و در نهایت خودشان را وارد شغلی می‌کنند که اصلا برایشان مناسب نیست و حتی بعضاً می‌توان گفت که از انجام آن نفرت دارند. 

تا به حال به این فکر کرده اید که چرا تنها رشته‌ای که در ایران بعد از فارغ تحصیلی شغل تضمین شده ای دارند و اکثرا هم در آن موفق هستند، رشته‌ی پزشکی است؟! 

شاید برایتان جالب باشد که بدانید افرادی که وارد این رشته می‌شوند از ابتدا وارد مسیر شغلی خود شده اند و در واقع شغل هدف خود را انتخاب کرده و برای رسیدن به آن قدم برداشته‌اند. این مسیر برای آنها بین ۱۲ تا ۱۴ سال زمان می‌برد تا به یک متخصص تبدیل شوند! 

برای شغل‌های دیگر نیز مسیری مشخص و تعیین شده و حدود ۵ تا ۷ سال زمان لازم است تا به نتیجه‌ای مطلوب که همان شغل رویایی خود است، رسید.

طراحی مسیر شغلی

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد، بعد از شناخت و تعیین چشم‌انداز شغلی، برای رسیدن به آن طراحی مسیری که بتواند مارا به مقصد برساند اصلی‌ترین قدم ما خواهد بود. طراحی مسیر باید به قدری دقیق و پیش‌بینی شده باشد که حتی اگر مشکلی در طول مسیر به وجود آمد، بتوانیم آن را پشت سر بگذاریم و از هدف دور نشویم. شناخت مهارت‌های مورد نیاز، برنامه‌ریزی برای یادگیری این مهارت‌ها، گذراندن دوره‌های آموزشی و کارآموزی، درست کردن رزومه کاری و یادگیری مهارت‌های مصاحبه از واجبات این مسیر هستند. آشکار است که دانستن و انجام تمام این کارها به تنهایی کاری بسیار سخت و طاقت فرسا است. ما در بتاتیک با استفاده از هوش مصنوعی و کمک مشاوران شغلی، تلاش می‌کنیم تا انتخاب شغل مناسب را برای شما راحت کنیم و با طراحی مسیر شغلی و کمک منتور‌ها، شما را برای شغل مورد نظرتان آماده کنیم.

اگر میخواهید در رابطه با مشاوران شغلی ما در بتاتیک بیشتر آشنا شوید مقاله ” نقش مشاوره شغلی در انتخاب شغل” را مطالعه کنید.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را بیشتر با تاثیر اعتماد به نفس در مسیر شغلی آشنا کنیم و لازمه‌های تعیین شغل درست را برایتان شرح دهیم تا بتوانید با آگاهی در این مسیر قدم بردارید. 

تیم بتاتیک در تلاش است تا شما به آگاهی و دانش کافی نسبت به خود و مشاغل مختلف برسید و توانایی‌ها و استعداد‌های خودتان را بهتر بشناسید و مهارت‌های لازم را کسب کنید تا بتوانید با اعتماد به نفس در مسیر انتخاب شغل قدم بردارید. 

پس همین حالا وارد بتاتیک بشید و مسیر خودتون رو شروع کنید!  

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی چه میکند؟

مفهوم مربی شغلی یک مفهوم نسبتا جدید در دنیای کسب و کار به شمار می رود که البته در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته و امروز شاهد تعداد نسبتا قابل قبولی از افراد متخصص به Career Coaching در بازار بین الملل و بازار داخلی هستیم. اما کمکان تعداد این افراد و همچنین شرایط دسترسی به آن ها و البته هزینه های استفاده از خدمات آن ها به گونه ای است که نمی تواند پاسخ مناسبی به نیاز بازار کار و افراد فعال در آن باشد.
از همین رو در بتاتیک، به دنبال توسعه یک مربی شغلی هوشمند هستیم که در قالب یک پلتفرم ابری، با کمترین هزینه و بیشترین حجم داده و اطلاعات در اختیار کاربران مختلف قرار گیرد.

به طور کلی پلتفرم هوشمند هدایت شغلی مجموعه خدمات زیر را برای کاربران ارائه می کند:
1- کوچینگ و طراحی مسیر شغلی
2- تعیین استراتژی شغلی و ارائه پلنر شغلی
3- استعدادیابی با روان شناختی ترکیبی (آزمون هوشمند + جلسه روان شناسی)
4- روانشناسی توسط برگزاری آزمون های آنلاین به همراه جلسات آنلاین با روان شناس
5- منتورشیپ اختصاصی
6- برنامه ریزی و طراحی تی شیپ مهارتی
7- آموزش مهارت محور با ایجاد مارکت پلیس آموزشی
8- کارآموزی هدفمند و طراحی شده

به مشاوره نیاز دارید؟

با ما تماس بگیرید. 02191301046

  • پلتفرم هوشمند هدایت شغلی بتاتیک  به شما کمک می کند مسیر شغلی متناسب با خودتان را طراحی کنید و خودتان را به چالش بکشید!

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی

AI-Powered Career Coach Platform

هر آنچه که برای موفقیت در مسیر شغلی به آن نیاز دارید، در این پلتفرم برای شما فراهم شده! فرقی نداره اول راه هستید یا میانه آن، فقط کافیه آستین بالا بزنید و شروع کنید!

درباره بتاتیک

بتاتیک یک پلتفرم هوشمند مهارت سنجی است که به کاربران و کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به خوبی شناسایی کرده تا با کمترین زمان و بالاترین دقت، مسیر توسعه حرفه ای خود را در پیش بگیرند.

logo-samandehi