در این مطلب قصد داریم درباره شغل متخصص سئو اطلاعاتی کاملا مفید و کاربردی در اختیار علاقه مندان به این حوزه قرار دهیم. معرفی، شرح وظایف، تیپ شغلی، ارزش های کاری، مهارت های نرم و مهارت های سخت مربوط به یک متخصص سئو در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید با آگاهی و دانش بالا برای مسیر شغلی خود برنامه ریزی داشته باشید و مسیر حرفه ای خودتان را طراحی کنید.
فهرست مطالب
متخصص سئو چه کسی است؟
معرفی
کارشناس سئو یا متخصص سئو به شخصی گفته میشود که وب سایتها را به جهت بهبود رتبه و دریافت ترافیک ارگانیک در نتایج موتورهای جستجو، بهینه میکند. به عبارت دیگر یک متخصص سئو به فردی گفته میشود که میداند چگونه از موتورهای جستجو ترافیک بیشتری برای وب سایت خود دریافت کند. فهرست نتایج جستجو با توجه به موتورهای جستجوی وب، الگوریتم های مخصوص آنها، موقعیت مکانی، تاریخچه و الگوی جستجوی کاربران و تعامل آنها با محتوای سایت ها رتبهبندی میشوند و یک متخصص سئو برای پیشبرد اهداف پروژه سئو سایت باید همه آنها را مد نظر داشته باشد.
این فرد در «جستجوی ارگانیک» متخصص است. نتایج جستجویی که تبلیغات نبوده و بصورت طبیعی بالا می اید. متخصص سئو میتواند یک استراتژی سئو ایجاد نموده که تجربه کاربر را بهبود بخشد و همزمان با جدیدترین الگوریتمهای موتور جستجو پیش رود.
وظایف متخصص سئو
وظایف یک متخصص سئو چه مواردی است؟ تا حالا خودتان را ارزیابی کرده اید؟ شما به عنوان متخصص سئو تمام وظایف زیر را انجام می دهید؟ شما به عنوان کارفرما، به یک متخصص سئو برای انجام چه وظایفی نیاز دارید؟
- چک کردن و مدیریت txt و sitemap
- بهینه کردن تمام انواع محتواها از جمله عکسها
- چک کردن و تصحیح لینکهای داخلی و خارجی
- بررسی URLها
- چک کردن گوگل آنالیتیکس و انجام اقدامات مورد نیاز مطابق با نتایج آن
- چک کردن سرچ کنسول گوگل و رفع نواقص
- چک کردن ساختار سایت و انجام اصلاحات و ارائه پیشنهادهایی برای بهبود آن
- چک کردن اعتبار دامنه و سایت
- بهینهسازی کدها
- رفع خطاها و هشدارهای سایت
- بهینه کردن سرعت سایت
- رهگیری دائمی کلمات کلیدی و رتبه صفحات در گوگل
- مدیریت کامل سئوی محتوا
- تحلیل رقبا
- چک کردن ایندکس صفحات
- راهاندازی سئوی محلی در صورت لزوم
- تحقیق راجع به کلمات کلیدی مهم و استراتژیک (longtail و (LSI keyword
- انتخاب عنوان جذاب برای محتوا
- لینک بیلدینگ و راهنمایی خرید بکلینک در صورت نیاز
- بازبینی و تحلیل سایت برای تشخیص قسمتهایی که میتوانند ارتقا یابند و بهینه شوند
- آماده کردن گزارشهای تحلیلی دقیق همراه با جزئیات از جمله گزارش آنالیز رقابتی سئو
- تلاش برای رسیدن به تارگتها براساس KPIهای مشخصشده
- تحلیل کلمات کلیدی و تکنیکهای سئویی که رقبا از آنها استفاده کردهاند
- همگام و همراه بودن با استراتژیهای سئوی کلاه سفید، خاکستری و سیاه
- گردآوری، مستندسازی و ارائه شیوه کار و دستورالعمل سئو
- چک کردن مداوم اصطلاحات سرچ، رتبهبندی و دادهها بهمنظور رصد عملکرد توسط کارفرمایان و ارائه توصیههایی برای ارتقای عملکرد
- استفاده از شبکههای اجتماعی برای توزیع محتوا و ترغیب سایتها
- استفاده از UX و بهبوددهنده نرخ تبدیل، برای تبدیل بازدیدکنندگان به کاربران فعال برای بهبود عملکرد وبسایت
- تشخیص ارزانترین؛ اما قدرتمندترین و مناسبترین کلمات کلیدی برای سایتهای کارفرمایان
- اجرای استراتژیهای محتوای سئوی خارج از صفحه مانند کدنویسی
- استفاده موثر از تگهای سرصفحه
- ارزیابی عرضه محصول، ترافیک، کیفیت صفحات فرود، محتوا، طراحی، امنیت، گزینههای پرداخت، گزینههای ارسال محصول، آمار مشتریان آتی در هنگام تعیین کلمات کلیدی و کمپینه
- ایجاد پروفایل بکلینک با کیفیت بالا و طبیعی
- کمک به تصمیمگیری برای تهیه رپورتاژ آگهیها
برای موفقیت به عنوان متخصص سئو چه تیپ شغلی باید داشته باشیم؟
تیپ های غالب در متخصص سئو
1-متهور
تیپ غالب این شغل متهور است. مدیریت یک پروژه و یا راه اندازی آن از ابتدا تا موفقیت کامل بیشترین کاری است که در این مشاغل انجام می شود. درنتیجه مهارت های از قبیل رهبری و مدیریت افراد، مدیریت ریسک و حتی توانایی مذاکره ابزارهای اصلی شما برای موفقیت خواهند بود.
2-جستجوگر
تیپ غالب این شغل جستجوگر است. در این مشاغل عموما با حجم گسترده ای از ایده ها و نظریه های مختلف دست و پنجه نرم می کنید که بیش از هر چیز نیاز به هنر تفکر دارند. باید بتوانید به خوبی مسائل و مشکلات را ریشه یابی کنید و علت و معلول هر پدیده ای را مشخص کنید تا درنهایت به پاسخی برسید که در نگاه اول قابل تصور نبوده است. درنتیجه روحیه جستجوگری و کنجکاوی شما ابزار مهمی برای موفقیت در این شغل است پس روی تقویت آن کار کنید!
3-قراردادی
تیپ غالب این شغل قراردادی است. تیپ قراردادی به طور کلی یعنی اجرای دقیق رویه ها و روال های مشخص شده و این یعنی شما به جای اینکه بیشتر با نظریه ها در ارتباط باشید با داده ها و جزئیات مربوط به آن ها دست و پنجه نرم خواهید کرد. در این مشاغل معمولا قواعد و مسیر انجام یک کار به شکل کاملا دقیق و واضح بیان شده و شما صرفا به عنوان ابزار از این رویه ها استفاده خواهید کرد. البته این بدین معنی نیست که خلاقیت جایی در این مشاغل ندارد، بلکه صرفا پایبند بودن به اصول و قواعد در اولویت قرار دارد.
چه ارزش های کاری برای یک متخصص سئو اولویت دارد؟
ارزشهای کاری مهم در شغل متخصص سئو
1-دستاورد
این شغل جزو مشاغلی نتیجه محور است و شما را قادر میسازد تا از بالاترین تواناییهای خود در کار استفاده کنید و از این طریق به احساس کمال برسید.
2-رفاه کاری
امنیت شغلی، شرایط خوب کاری، تنوع و درآمد مناسب از ویژگی های بارز این شغل است.
3-برخورداری از حمایت
با توجه به ماهیتی که این شغل دارد، پیشبینی می شود حمایت مدیریت سازمان از کارکنان آن قابل توجه باشد. نیازهایی از قبیل سیاستهای شرکت/سازمان، نظارت بر روابط انسانی و نظارت بر امور فنی در این شغل به خوبی برآورده می شود.
متخصص سئو چه مهارت هایی را باید مسلط باشد؟
مهارت های کاربردی و غیرتخصصی این شغل
مذاکره
مهارت مذاکره در حقیقت مجموعه مهارتهایی است که اجازه میدهد تا طرفین، گفتگویی نتیجهبخش داشته باشند و در نهایت به توافق برسند. یادگیری مهارت مذاکره هم از بروز تنش بین طرفین جلوگیری میکند و هم در اغلب اوقات به هر دو طرف اجازه میدهد تا به یک توافق واحد برسند و مذاکره برای هردو، رضایتبخش باشد.
حل مسئله پیچیده
مهارت حل مسئله، توانایی استفاده از منطق و تخیل برای درک درست یک مسئله و ارائه یک راهکار درست، راهگشا و هوشمندانه برای حل آن مسئله است. یکی از تعاریف دیگری که برای مهارت حل مسئله عنوان میشود، «فرایند حل کردن هر نوع مسئله یا مشکلی» است.
سازگاری
تطبیقپذیری به معنای توانمندی فرد یا گروهی از افراد برای هماهنگی با شرایط جدید و تغییرات محیط است. در اصل این مفهوم از اصطلاح بیولوژیکی «انطباقپذیری» سرچشمه میگیرد. زیستشناسان از واژه «انطباقپذیری» صرفاً برای انطباق فیزیکی در محیط استفاده کردهاند، اما روانشناسان از واژه «سازگاری» برای شرایط مختلف در روابط اجتماعی یا بینفردی در جامعه استفاده میکنند. سازگاری ظاهراً مفهوم سادهای دارد؛ اما در بعضی مواقع تعیین حدومرزهای آن بسیار چالشبرانگیز میشود. تشخیص اینکه تا کجا ویژگی انعطافپذیری، باعث پیشرفت و بهبود شرایط خواهد بود و از کجا به بعد، به ارزشهای کلیدی و باورهای ما آسیب میرساند، میتواند تبدیل به یک سؤال و چالش بزرگ شود.
هوش هیجانی
هوش هیجانی شامل تواناییهایی مثل انگیزه دادن به خود، پشتکار در شرایط دشواری و سرخوردگی، کنترل رفتارهای تکانشی، به تأخیر انداختن خواستهها، تنظیم هیجانات، جلوگیری از غلبهی استرس بر قدرت فکر کردن، همدلی با دیگران و امیدواری است. به عبارت ساده تر هوش هیجانی مجموعه تواناییهایی است که به ما کمک میکنند هیجانات را در خود و دیگران، تشخیص داده و تنظیم کنیم.
بیش از 10 مهارت نرم دیگر برای این شغل شناسایی شده است که می توانید با ورود به پلتفرم هدایت شغلی بتاتیک به تمامی آن ها و همچنین شرکت در آزمون های مهارت سنجی دسترسی داشته باشید.
مهارت های حرفه ای و تخصصی این شغل
سئو
بهینهسازی موتور جستوجو (Search Engine Optimization: SEO) به روشهایی اشاره دارد که وبسایتها از آنها بهره میگیرند تا وقتی کاربران اینترنتی برای یک عبارت خاص در وبسایتهایی نظیر گوگل، یاهو یا بینگ جستوجوی میکنند، در صدر صفحات نتایج جستوجو (Search Engine Result Pages: SERPs) قرار گیرند. بدین ترتیب سئو باعث جذب ترافیک برای وبسایت و افزایش فروش و درآمد خواهد شد.
آنالیز وبسایت
Web Analytics آنالیز وب سایت به معنای اندازه گیری، جمع آوری، آنالیز و گزارش داده های اینترنتی به منظور درک و بهینه سازی استفاده از وب است. تمرکز آنالیز وب سایت بر روی شناخت کاربران یک وب سایت، رفتار آنها و فعالیتشان است. مطالعه رفتار و فعالیت های آنلاین کاربر هوش بازاریابی ارزشمندی را ایجاد کرده، عملکرد یک سایت را در رسیدن به اهداف اندازه گیری کرده، نگرش های لازم در مورد رفتار و نیازهای کاربر و میزان براوردن این نیازها را ارائه داده و همچنین توانایی بهینه سازی در انجام اصلاحات جهت ارتقاء وب سایت را مبنی بر نتایج فراهم میکند.
گوگل ادز
Google Ads یک پلتفرم تبلیغات آنلاین است که توسط Google توسعه یافته است، که در آن تبلیغکنندگان برای نمایش تبلیغات مختصر، پیشنهاد خدمات، فهرستبندی محصولات یا ویدیوها به کاربران وب پیشنهاد میدهند. این ابزار می تواند تبلیغات را هم در نتایج موتورهای جستجو مانند جستجوی Google و هم در وب سایت ها، برنامه های تلفن همراه و ویدیوهای غیرجستجو قرار دهد.
سئو خارجی
برخلاف سئوی داخلی که بر روی صفحات داخلی وبسایت، طراحی و عملکرد درونی آن انجام میشود، سئو آف پیج شامل اقدامات و تغییراتی است که خارج از مرزهای سایت، صورت میپذیرند. تمامی مواردی که خارج یک سایت بررسی میشوند و بر روی جایگاه آن در موتورهای جستجو مانند Bing، Google، Yahoo و … اثر می گذارند، سئو خارجی سایت است.
و علاوه بر این ها بیش از 20 مهارت تخصصی دیگر برای موفقیت و توسعه در این شغل توسط پلتفرم هوشمند هدایت شغلی بررسی شده و در اختیار شما قرار گرفته است کافی است اینجا کلیک کنید و مسیر شغلی خود را تعیین کنید!
پلتفرم هوشمند هدایت شغلی چه میکند؟
بتاتیک، یک Career Coach هوشمند است که با ارزیابی روان شناختی و مهارتی کاربر و مقایسه آن ها با اطلاعات بازار کار، شغل مناسب کاربر را شناسایی کرده و با معرفی منتور تخصصی، مربی و یک کوچ جذب و استخدام اختصاصی، در فرآیند آماده سازی برای یک شغل تا پیدا کردن و حرفه ای شدن در آن همراه افراد خواهد بود!
این محصول در قالب یک داشبورد کاملا تعاملی و مبتنی بر رویکرد گیمیفیکیشن در اختیار کاربران قرار می گیرد که شامل بخش های زیر می باشد:
- داشبورد
- ماموریت ها
- آزمون ها
- طراحی مسیر
- شغل من
- کاربلد
- مهارت ها
- آموزش
- برندساز
- کاریاب
- مهاجرت
پلتفرم هوشمند هدایت شغلی مجموعه خدمات زیر را برای کاربر به همراه خواهد داشت:
- کوچینگ و طراحی مسیر شغلی
- استعدادیابی با روان شناختی ترکیبی (آزمون هوشمند + جلسه روان شناسی)
- منتورشیپ اختصاصی
- آموزش مهارت محور با ایجاد مارکت پلیس آموزشی
- کارآموزی هدفمند و طراحی شده
- کاریابی با تحلیل موقعیت های شغلی ممکن در تمامی پلتفرم های آنلاین
با ما تماس بگیرید. 02191301046
- پلتفرم هوشمند هدایت شغلی بتاتیک به شما کمک می کند مسیر شغلی متناسب با خودتان را طراحی کنید و خودتان را به چالش بکشید!