سی وی حرفه ای (CV) چیست و با رزومه چه تفاوتی دارد؟

سی وی یا رزومه

این محتوا را به اشتراک بگذارید

اگر تا به حال برای رزومه نویسی (resume) در اینترنت جستجو کرده باشید، احتمالا با مفهوم سی وی حرفه ای (CV) رو به رو شده اید. اکنون این پرسش ها ایجاد می شود که سی وی حرفه ای چیست؟ چه تفاوتی با رزومه دارد؟ چطور میتوانیم یک سی وی حرفه ای بنویسیم؟ برای چه مشاغلی به نوشتن سی وی نیاز داریم؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

سی وی (CV) چیست

سی وی حرفه ای چیست؟

سی وی حرفه ای یا (CV-Curriculum Vitae) در لغت به معنی مسیر زندگی است. این سند عموما برای درخواست یک شغل در محیط های تحقیقاتی، دانشگاهی یا برخی مشاغل خاص در کشور های خارجی نوشته می شود. فرد در سی وی، دوره های زندگی حرفه ای خودش را ذکر می کند. سی وی حرفه ای یک مستند جامع و دقیق، شامل تاریخچه ی کامل تحصیلات، تجربیات کاری، مهارت ها، فعالیت های علمی، پروژه ها، دستاورد ها و دیگر اطلاعات مرتبط با حرفه و زندگی حرفه ای فرد می باشد.

رزومه نویسی چیست؟

رزومه سندی است که فرد به کارفرما ارائه می دهد تا صلاحیتش را برای عنوان شغلی مورد نظر بسنجد. هر رزومه شامل برخی بخش های اساسی است. مثل بخش اطلاعات فردی و تماس، درباره ی من، مهارت ها، سوابق شغلی و تحصیلی، علایق، نمونه کارها و شبکه های اجتماعی. نوشتن رزومه اصول و قواعد مشخصی دارد. برای آشنایی بیشتر با رزومه نویسی حرفه ای می توانید به مقاله “رزومه نویسی اصولی و هر آنچه باید در مورد آن بدانید” سر بزنید.

تفاوت های اصلی یک سی وی حرفه ای با رزومه :

-از نظر محتوا

سی وی شامل اطلاعات کامل و جامع از تحصیلات و تجربیات فرد است. در حالی که در رزومه اطلاعات تحصیلی و تجربیات فردی به صورت خلاصه نوشته می شود. همچین در رزومه نویسی خیلی از تجربیات به علت مرتبط نبودن با شغل مورد نظر ذکر نمی شوند.

-جزئیات

در سی وی اطلاعات دقیق و جزئی از تمام جنبه های حرفه ای و تحصیلی آورده می شود. به عنوان نمونه در سی وی یک مدیر ارشد، نوشتن اینکه در چه دانشگاهی، چه رشته ای، به چه مدت و تا چه مقطعی تحصیل کرده است لازم است. همچنین باید تجربیات کاری خود را با جزئیاتی مثل نام شرکت هایی که در آنها فعالیت کرده است، برای چه مدت زمانی چه مسئولیت هایی را به عهده داشته، ترفیع گرفتن او چقدر طول کشیده و اطلاعاتی از این قبیل ذکر شود. این در حالی است که شما نباید جزئیات زیادی در رزومه نویسی خود به کار ببرید.

-از نظر طول

به دلیل نوشتن جزئیات زیاد، یک سی وی طولانی تر از رزومه خواهد بود. یک رزومه حرفه ای باید به طور استاندارد یک یا حداکثر دو صفحه باشد. اما سی وی ها معمولا بین 3 تا 10 صفحه (در مواردی حتی بیشتر از 10 صفحه) هستند. یعنی ما در تعداد صفحات سی وی محدودیت نداریم. واضح است کسی که تجربه تحصیلی و کاری بیشتری دارد، سی وی طولانی تری هم داشته باشد.

-کاربرد سی وی حرفه ای و رزومه نویسی

شما برای درخواست در همه عناوین شغلی نیازی به ارائه سی وی خود ندارید. در حالی که ارائه رزومه برای هر عنوان شغلی لازم است. همچنین هر کسی که به دنبال شغل می گردد باید رزومه منحصر به فرد داشته باشد. معمولا در مشاغلی که روند تحصیلات یا کسب تجربه های شما اهمیت دارد کارفرما علاوه بر رزومه از شما سی وی هم می خواهد.

-نیاز به تغییر و ویرایش

با توجه به اینکه در سی وی شما تمامی تجربیات تحصیلی و شغلی خود را با ترتیب زمانی می نویسید، می تواند مدرک تقریبا ثابتی باشد. البته که با کسب تجربه های بیشتر و مهارت های جدید می توانید آن را به روز رسانی کنید، اما در مقایسه با رزومه، سی وی شما نیاز به تغییر ندارد. در رزومه نویسی باید توانایی ها، مهارت ها و تجربه هایی که مرتبط با عنوان شغلی مورد نظرتان است را بنویسید. بنابراین اگر برای شغل برنامه نویسی رزومه خود را برای کارفرما فرستادید اگر بعد ها بخواهید برای عنوان شغلی جدیدی درخواست بدهید، باید دوباره رزومه خود را با توجه به توانایی های لازم در عنوان شغلی جدید، ویرایش کنید.

آیا همه مشاغل نیاز به سی وی حرفه ای دارند؟

معمولا شما برای مشاغل صنعتی که بیشتر تاکید بر روی تجربه عملی و مهارت های کاری مستقیم است، نیاز به ارائه سی وی ندارید. اما برای درخواست پذیرش از دانشگاه های دیگر در خارج کشور، بورسیه تحصیلی، دریافت کمک هزینه تحصیلی، مشاغل آکادمیک، موقعیت های شغلی مرتبط با تدریس، برای کار در دانشگاه و همچنین برای فعالیت های تحقیقاتی که میزان فعالیت های علمی و تحصیلی گذشته شما اهمیت دارد، نیاز به سی وی دارید. به طور مثال فرد دانشمندی که قصد دارد به یک پروژه تحقیقاتی جدید بپیوندد، باید مستندی از تحصیلات، تحقیقات علمی قبلی، آزمایشات گذشته، مقالات، موفقیت ها و تجربیاتش در حوزه فعالیت های آزمایشگاهی، داشته باشد. این مستند همان سی وی است که این شخص با توجه به نوع فعالیت هایش نیاز دارد بنویسد.

استفاده های دیگر سی وی CV در گرفتن بورسیه تحصیلی و تفاوت آن با رزومه

چطور سی وی حرفه ای بنویسیم؟

نوع اطلاعاتی که شما در سی وی می نویسید شباهت زیادی با رزومه دارد. اما به علت تفاوت هایی که در ابتدای این مقاله ذکر کردیم، نحوه نوشتن این اطلاعات متفاوت است. در ادامه درباره اطلاعات لازم که باید در آن نوشته شوند و همچنین قالب مناسب برای یک سی وی حرفه ای بیشتر صحبت می کنیم.

چه اطلاعاتی باید در سی وی نوشته شود؟

اطلاعات اساسی و اولیه مثل اطلاعات فردی و تماس شبیه به یک رزومه نوشته می شوند. یعنی شما ابتدای سی وی خود را به نوشتن نام و نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت، شماره تماس و … . اما در بخش های بعدی متفاوت تر از یک رزومه عمل می کنیم و آنها را به صورت مفصل با جزئیات می نویسیم. برای نمونه شما در بخش مهارت ها می توانید، مهارت های خود را همراه مدت زمانی که برای آموزش دیدن صرف کردید، بنویسید.

بخش های اضافه تر یک سی وی حرفه ای

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

کارهای تحقیقاتی
مطالب اضافه تر در یک سی وی (CV)

موضوعاتی که تاکنون درباره آنها تحقیقات علمی انجام داده اید را در این قسمت توضیح دهید. می توانید لینک مقالات منتشر شده درباره آن را نیز در سی وی خود قرار دهید. علاوه بر این گزارشی از روند تحقیقات، هدف این فعالیت ها، نتایج بدست آمده، تجربیاتی که کسب کردید و همچنین مهارت های جدیدی که بدست آورده اید را در این بخش بنویسید.  برای مثال کسی که در حوزه هوش مصنوعی پروژه ای انجام داده می تواند در این قسمت ذکر کند. برای آشنایی بیشتر با فعالیت های این حوزه می توانید به مقاله “متخصص هوش مصنوعی کیست؟” مراجعه کنید.

سوابق تدریس
تفاوت های سی وی با رزومه

برای مشاغل دانشگاهی مثل اساتید داشتن تجربه تدریس اهمیت زیادی دارد. اضافه کردن این بخش برای این مشاغل لازم است. به طور مثال نوشتن سال های تدریس، دانشگاه هایی که در آنها تدریس داشته، درس هایی که به طور تخصصی آموزش داده است، برای سی وی یک استاد ضروری است. البته ناگفته نماند سوابق تدریس فقط برای اساتید دانشگاه نیست، بلکه افراد متقاضی در حوزه های آموزش مختلف مثل موسیقی،هنر و… نیز نیاز دارند سوابق خود را در قالب سی وی بنویسند.

گواهینامه ها

در این بخش به مدارکی که دارید بپردازید. معمولا بعد از گذراندن هر دوره آموزشی یا کاری، به شما گواهینامه ای مبنی بر گذراندن آن دوره می دهند. می توانید این گواهینامه ها را در این قسمت به صورت فایل ضمیمه ارائه دهید. این گواهینامه ها و مدارک آموزشی شما می تواند، گواهی برای میزان مهارت و تخصص شما باشد. همچنین پویایی و دنبال یادگیری بودن خودتان را می توانید از این طریق به رخ کارفرما بکشید!

جوایز افتخارات
بخش گواهینامه ها در سی وی CV و تفاوت آن با رزومه

اگر در حوزه تحقیقات، پژوهش ها و فعالیت های خود، موفقیتی بدست آورده اید که به خاطر آنها جوایز مهمی گرفتید، حتما در سی وی خود قرار دهید.

سی وی در کدام قالب معمولا نوشته میشود؟

یک سی وی حرفه ای بهتر است که در قالب سری زمانی نوشته شوند. در این قالب مراحل تحصیلی یا شغلی که افراد قبلا طی کردند را با ترتیب زمانی باید توشت. به طور مثال یک مهندس کامپیوتر روند تحصیلات خودش را می تواند اینگونه بیان کند: دوره کارشناسی را در رشته مهندسی برق گذراندم، گرایش من در این دوره الکترونیک بود. سپس رشته ام را به مهندسی کامپیوتر تغییر دادم، و بعد در مقطع کارشناسی ارشد، شاخه هوش مصنوعی تحصیل کردم. همچنین بهتر است دلایل تغییر رشته در مقطع کارشناسی و هدف از این کار را بنویسد.

سخن نهایی

امیدواریم تا اینجا به خوبی متوجه تفاوت های رزومه با سی وی (CV) شده باشید. حالا با خواندن این مقاله و بر اساس هدف شخصی خود، می توانید تصمیم بگیرید به رزومه نیاز دارید، یا بهتر است که یک سی وی بنویسید. فراموش نکنید چه برای به دست آوردن یک شغل تلاش کنید، چه برای گرفتن پذیرش و بورسیه دانشگاه، شناخت هدف اهمیت بالایی در این راه دارد. پس قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، با خود روراست باشید و جایگاه و هدف خود را مشخص کنید.

پلتفرم هوشمند هدایت شغلی

AI-Powered Career Coach Platform

هر آنچه که برای موفقیت در مسیر شغلی به آن نیاز دارید، در این پلتفرم برای شما فراهم شده! فرقی نداره اول راه هستید یا میانه آن، فقط کافیه آستین بالا بزنید و شروع کنید!

درباره بتاتیک

بتاتیک یک پلتفرم هوشمند مهارت سنجی است که به کاربران و کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی، مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را به خوبی شناسایی کرده تا با کمترین زمان و بالاترین دقت، مسیر توسعه حرفه ای خود را در پیش بگیرند.

logo-samandehi