فکر تغییر شغل آن هم وقتی مشغول به شغل دیگری هستید و احتمالا چندین سال در آن فعالیت دارید ممکن است هیجان انگیز و ترسناک باشد.
دغدغه ی انتخاب مسیر شغلی فقط برای دهه بیست زندگی نیست. طبق نظرسنجی Indeed، میانگین سنی افراد که تمایل به تغییر شغل داشتند 39 سال است. اغلب، متخصصان می خواهند در اواسط شغلی تغییری ایجاد کنند، اما نمی دانند چگونه آن را انجام دهند. در نتیجه، فرآیند جستجوی شغل میتواند دلهرهآور به نظر برسد، بهویژه اگر ۱۰ سال یا بیشتر در همان شرکت بوده باشید. در آن مرحله، ممکن است احساس کنید که مهارت های شغلی شما زنگ زده است و کل شبکه ارتباطی شما صرفا متشکل از افرادی است که با آنها کار می کنید. به همین دلیل وقتی شروع به فکر کردن در مورد بهروزرسانی رزومه و مصاحبههای شغلی میکنید، احساس میکنید سرتان در حال انفجار است.
اگر شما هم دچار این دغدغه هستید تا انتهای مطلب همراه ما باشید، 5 نکته جهت تغییر موفقیت آمیز در مسیر شغلیتان به شما خواهیم گفت!
اگر بخواهیم به نیمه پر لیوان نگاه کنیم انتقال به یک حرفه یا صنعت جدید به این معنی نیست که باید از ابتدا شروع کنید. برعکس، تجربه و مهارتهای قابل انتقال شما میتواند به باز کردن درها به سمت موقعیتهایی که هرگز فکرش را هم نمیکردید کمک کند. چرا که مهارت های نرم بیش از همیشه مورد توجه و اهمیت هستند. این بدان معناست که نقاط قوتی که در رهبری، حل مسئله و کار تیمی ایجاد کردهاید به شما مزیت رقابتی میدهد تا بتوانید شغلی را که واقعاً میخواهید بدست آورید.
اگر مدتی است که به تغییر در میانه شغل فکر می کنید، منتظر نمانید. در اینجا پنج نکته ارزشمند وجود دارد که شما را در مسیر کشف و بدست آوردن مسیر شغلی آیندتون کمک می کند:
فهرست مطالب
5 نکته برای تغییر شغل!
1- "چرا" خودت رو درک کن!
اولین قدم در مسیر تغییر شغل ، درک «چرا» است. به عبارت دیگر، چرا می خواهید شغل خود را تغییر دهید؟ از مدیر خود متنفرید، فرهنگ کاری شما سمی است، یا احساس می کنید که خسته هستید؟ مطمئن شوید که به جای فرار از چیزی به سمت چیزی می دوید. بیاید به چند مثال از “چرا” ها بپردازیم:
- من میخواهم رئیس خودم باشم، چون میتوانم کنترل بیشتری بر حرفهام و انعطافپذیری برای کار در هر کجا و زمانی که میخواهم داشته باشم.
- از زمانی که جوان بودم، همیشه به آشپزی علاقه داشتم و رویای افتتاح رستوران خودم را داشتم.
- شغل حسابداری به من انرژی نمی دهد و حس خوبی ندارم اما احساس میکنم اگر در حوزه سرمایه انسانی مشغول شوم که در آن بتوانم تعامل شخصی بیشتری داشته باشم و تجربه کارمندان را بهبود بخشم به خواسته ام نزدیک تر شده ام!
2- طرز فکرت را عوض کن!
برای اینکار باید اول از همه به تمام افکارها و سوالاتی که در ذهنت پیش اومده از قبیل:
مردم قرار است چه فکری کنند؟!
تو برای تغییر شغل خیلی پیر هستی!
تو باید از صفر شروع کنی…
حقوق کمی خواهی گرفت!
برای یادگیری و توسعه مهارتی باید زمان زیادی صرف کنی!
چندین سال روی شغل فعلیت سرمایه گذاری کردی عاقلانه نیست ترکش کنی!
و… خاتمه بدهید!
اینها همه بهانه هایی است که مبتنی بر ترس است. اگر واقعاً می خواهید تغییر شغل بدهید، باید با ترس رو به رو شوید.
3- هدفت را مشخص و روشن کن!
اکنون که “چرا” خود را شناسایی کرده اید و با ترس های خود روبرو شده اید، زمان آن رسیده است که هدف نهایی را مشخص کنید. این مرحله هم به درون نگری و هم به کاوش شغلی نیاز دارد.
از خود سوالاتی بپرسید:
استعدادهای ذاتی من چیست؟
از نظر رغبت شغلی، بیشتر به کدام حوزه علاقه دارم؟
دوست دارم به چه گروه خاصی از افراد کمک کنم؟
چه مشکلی را می خواهم برای آن دسته از افراد حل کنم؟
چه نوع کمکی می خواهم به دنیا داشته باشم؟
چه ارزش های کاری برایم اهمیت دارند؟
سپس در مورد مسیر های شغلی که دوست دارید دنبال کنید فکر کنید و شروع به ارتباط با افراد در آن صنایع کنید از منتورها و مشاوران شغلی کمک بگیرید تا بتوانید برای هر مسیر شغلی که در ذهن دارید بررسی های اولیه از نظر نوع زندگی روزمره، صلاحیت ها، توانایی ها و … آن، اطلاعات کافی کسب کنید.
جستجو و بررسی در مشاغل مختلف را می توانید از راه های مختلف دیگری هم دنبال کنید:
- کتاب خواندن
- شرکت در رویدادهای مختلف و شبکه سازی ها
- گوش دادن به پادکست ها و شرکت در وبینارها
- کارآموزی و انتخاب مشاغل پاره وقت
شرکت در کارآموزی و ارزیابی خود در یک شغل و حرفه ی جدید می تواند تاثیر شگرفی در انتخاب و تصمیم گیری نهایی شما بگذارد چرا که می توانید با قطعیت بفهمید که این شغل چه مزایا و معایبی دارد و چقدر با شما و روحیه تان متناسب است.
4- شکاف های مهارتی را پر کن!
هنگامی که مهارت های خود و آنچه لازم است را شناختید، شروع به پر کردن شکاف ها کنید. این می تواند به معنای گذراندن رشته جدید در دانشگاه، گذراندن یک دوره آنلاین یا دریافت گواهی معتبر در آن مهارت از روش های آفلاین و .. باشد. به خاطر داشته باشید می توانید تمام این کارها را در حالی که همچنان مشغول فعالیت در شغل فعلی خود هستید انجام دهید تا بتوانید از میزان ریسک تغییر شغل بکاهید. علاوه بر این، از منابع رایگان مانند وبلاگ ها، پادکست ها، ویدیوها و سایر محتواهای آنلاین استفاده کنید. بسته به حرفه، حتی ممکن است شرکتی پیدا کنید که بخواهد شما را برای انجام این کار آموزش دهد.
5- خودت را آماده کن!
در این مرحله، شما باید برای تدوین و به روز رسانی رزومه و همچنین تقویت مهارت های مصاحبه خود آماده شوید. برای این کار می توانید از منابع مختلف در فضای اینترنت و یا دوره آموزشی استفاده کنید همچنین استفاده از پلتفرم های هدایت شغلی و مربی های شغلی می تواند گزینه های جذاب و هدفمندتری باشد.
برای مثال در این مرحله شاید نیاز به توسعه مهارت های ارتباطی و یا متقاعد سازی و مذاکره دارید البته این یک مثال است و بسته به نوع مسیر شغلی می تواند مهارت های مختلف و بسیار دیگری باشد. یادتان نرود بهترین کار تمرین کردن است! پس تمرین، تمرین و تمرین! افرادی را پیدا کنید که در آن مهارت خاص عالی هستند و از آنها الگوبرداری کنید. به یاد داشته باشید، هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، آسان تر می شود.
جمع بندی
فکر تغییر در اواسط شغلی می تواند در عین هیجان انگیز بودن ترسناک و سرشار از ریسک باشد. اما آیا ارزش دارد؟ بر اساس نظرسنجی Indeed، پاسخ قاطعانه به این سوال مثبت است، به طوری که 88 درصد از افرادی که شغل خود را تغییر می دهند، می گویند که از زمان انجام این تغییر بسیار خوشحال تر هستند.
اجازه ندهید ترس و نگرانی، شما را مجاب به ماندن در شغلی که از آن متنفر هستید بکند! همه ما سزاوار بهترین ها هستیم فقط کافیه از مسیر درست و با آگاهی، مسیر تغییر شغل خود را انتخاب کنید. هدایت شغلی و البته طراحی مسیر شغلی نیاز به تخصص پیچیده ای ندارد اما باید بدانیم به تنهایی نمی توانیم از پس آن بر بیایم و حضور مربی شغلی چه به صورت حضوری و یا آنلاین می تواند راه را برایمان آسان تر و هموارتر کند.